“Bevésődött Mezek” – 2. Rész

Amikor az adott mez felkerül a bakancslistára. Amikor biztosan tudom, hogy egyszer meg kell szereznem azt a mezt. Amikor nem hagyom annyiban amíg meg nem szerzem… Ezek a “Bevésődött Mezek”.

Ahogy általában az lenni szokott a második bevésődést is egy hajnali órákig tartó meccsnézés közben szerzett garantáltan maradandó élmény indukálta. Veletek is megtörténik néha, hogy egy izgalmas végjátékban történő hirtelen fordulat után a fejeteket fogdosva mászkáltok a szobában miközben próbáljátok feldolgozni amit láttatok ?
Ezen a meccsen biztos vagyok benne, hogy többször is elkövettem ezt.

 

2016. Február 26.-án Oklahomába látogatott a Golden State Warriors legendás formában játszó csapata. 
Mivel ez a meccs érthető okokból annyira komoly sajtó hájpot és visszhangot kapott, ezért teljesen feleslegesnek tartom belemenni, hogy mi történt. Hogyha nem hallottál vagy láttál erről a meccsről semmit sem akkor, ahogy lesz egy kis időd mindenképpen nézd végig mert olyan izgalmas, hogy garantáltan nem fogod megbánni. (Link a cikk alján.)

Stephen Curry teljesítményét is felesleges szavakba önteni. Beszéljenek a számok és rekordok szavak helyett amiket ezen a meccsen ért el: 

– 48 pont mezőnyből (58,3 %-al) 
– 12/16 triplázás (75%) – ezzel elérte az egy meccsen bedobott legtöbb tripla NBA Rekordot
– Legtöbb bedobott tripla egy szezonban (288) – saját rekord megdöntése
+ az a meccsnyerő tripla amit 3 lépéssel a felezővonal után emelt fel időkérés helyett a hosszabbítás vége előtt 1 másodperccel. 

Lenyügőző volt. Szavak tényleg nem tudják igazán leírni. Látni kell! Nagyon örülök, hogy élőben (real time) láthattam! 

Hazudnék ha azt mondanám, hogy nem szimpatizáltam már ezelőtt is Curry-vel de ez volt az a pont amikor eldöntöttem, hogy kész, kell nekem egy ilyen Alternate ujjas mez amiben ezen a meccsen játszott. Egyébként is pozitívan álltam az összes ujjas mezhez, mert szerintem ősszel és télen sokkal hordhatóbbak ezek a póló szerű swingman mezek. Egy vintage mezt nem szívesen veszek fel (személy szerint) pólóra mert sehogysem mutat. Így ezek a javarészt champion mezek inkább nyáron és tavasszal pörögnek a ruhatáramban. Ezen kívül ennek a meznek a színei és a design is eléggé letisztult hozzá, hogy egy átlagos munkanapon fel tudja venni az ember fia szinte bárhova. 

A mez beszerzését természetesen nehezítette, hogy nem szívesen adtam volna ki érte 100 dollárt. (ennyibe kerülnek a mezek az nba store-ban.) Tudtam, hogy mindenképpen kell nekem egy ilyen de igyekeztem kivárni a megfelelő pillanatot. (Számomra egyébként is maga a vadászat a legizgalmasabb eleme a gyűjtésnek – maga a birtoklás már nem olyan nagy élvezet.) 

Sajnos ebayen ma már nagyon merésznek kell lenni hozzá, hogyha swingman mezt szeretnél venni. Főleg igaz ez ha az aktuális játékosok mezeit keresed, mivel azokból egy rakat hamisítvány kering ezen a platformon. Így kivártam egy nbastore.eu akciót (így valamivel barátibb a posta mintha az usából szeretnél rendelni) és összesen 80 Euróért megvásároltam az áhított mezt. Eléggé húzós volt ez az ár, de mivel mindenképpen eredetit szerettem volna és semmilyen más forrás nem bizonyult működőképesnek kivártam egy ünnepet, hogy arra tudjam fogni, hogy ezt kaptam magamtól abban az évben. Alig vártam, hogy megérkezzen! 

Mikor megérkezett szembesülnöm kellett egy roppant idegesítő de annál sűrűbben előforduló problémával. Sajnos nagy volt rám az L-es méret amit az alapján választottam, hogy a sima ujjatlan swingman mezekből már kipróbáltan L-es volt a méretem. Annyira biztos voltam magamban, hogy meg sem néztem az nba store-ban az amúgy könnyen megtalálható size chart-ot. Mivel eléggé profi a rendszer így nagyon könnyen vissza tudtam küldeni nekik és bejelöltem, hogy egy M-es méretűre szeretném cserélni. 

Pár hét múlva jött a második pofon. Időközben elfogyott a store-ban az M-es méret ezért visszautalták a vásárlás összegét automatikusan, kérdés nélkül. Ezen a ponton sokan feladták volna de egy BEVÉSŐDÖTT mezzel ilyet nem tehetsz! 🙂 Újra elkezdtem bújni az ebay-t és mivel már tartottam ilyen mezt a kezemben, az első rendelésnek köszönhetően könnyebben ki tudtam szűrni, hogy melyik az eredeti és melyik a hamis. Néhány hét alatt le is vadásztam egy új cimkés állapotú M-es méretű mezt amerikában 60 dollárért. Ez bekerült a szokásos kis pakkomba így tudtam, hogy jó sok idő mire hazaér de legalább már az enyém. 

Amikor megérkezett a mez boldogan nyugtáztam, hogy ez a jó méret viszont nagyon idegesített, hogy a nyaki passzé (egyébként sok kamu mezhez hasonlóan – ott szokott ez rendszeres hiba lenni) hátul nem feküdt fel a nyakamra hanem elállt. Sajnos nálam az ilyen apró kis hibák mindig azt eredményezik, hogy nem igazán szívesen hordom az adott mezt mert annyira idegesít a kis hiba amit találtam, hogy nem bírom kizárni és ez elvesz a hordás élvezeti értékéből. Mivel nem akartam, hogy a mez a szekrényben porosodjon (ezt soha nem akarom – mindig túladok ezeken a darabokon) megcsináltam az összehasonlító videót a mezt használva és utána eladósorba száműztem. 

Hála istennek a legutóbbi mezvásáron volt egy srác aki azt mondta már nagyon régen keresi ezt a mezt ezért gondolkodás nélkül elvitte árában így újra ki tudtam szállni belőle. A sors fintora, hogy nemrégiben feltűnt ez a mez M-es méretben az angol ebayen is, ahol licittel sikerült elhoznom újszerű állapotban,  nevetséges összegért. Pont a tegnapi napon érkezett meg és jelentem nem áll el a passzé sem, szóval mostmár bekerül a gyűjteménybe és jó eséllyel hosszú ideig nem kerül ki onnan. 🙂

Azoknak az embereknek, akik mindig azt mondják, hogy azért hordanak vagy vásárolnak hamis mezeket mert úgy sincs pénzük eredetire ez a sztori igazán tanulságos lehet. Először 80 euróért, aztán 60 dollárért,  végül pedig kb egy hamis mez áráért vettem meg a liga egyik legkeresetebb játékosának a mezét.
Mindig azt mondom, hogy nem a pénz a lényeg hanem, hogy milyen célt tűzöl ki magad elé. Nem csak mondom, hiszem is!

Mindenkinek kívánom, hogy szerezzen meg legalább havonta 1 bevésődött mezt! 

írta: Kátai Tamás